sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Nauhat sileiksi ja satulaan käsiksi

No niin, sain viimein taas aktivoitua itseni projektin pariin. Tällä kertaa viimeistelin nauhat kuntoon. Jouduin tasohiomaan niitä pariin otteeseen (pyöristin välillä), koska paikoilleen naputtelussa niihin oli tullut yllättävän syviä koloja.

Tasohionta tehtiin 320 tarrapaperilla ja puu kalikalla, kutan aikaisemmin. Tähän varmasti käy muukin kohtuu karkea paperi, mutta tuota nyt sattui olemaan. Koitin tarkkailla siklillä että nauhat olisivat samalla korkeudella ja tässähän oli toinen hyvä konsti katsoa että jokaiseen nauhaan pitää tulla hiomajälki.




Nauhojen pyöristyksen tekiin 240:llä vesihiomapaperilla, sekä vaneripalla jossa oli nauhan levyinen pyöristetty ura. Naitä kahta vaihetta toistelin niin kauan kunnes oli saanut kolot pois ja tulos vaikutti hyvältä.



Lopuksi pyöristin nauhat vielä 400:lla hiomapaperilla ja sen jälkeen hiomapaperin taustapuolella (tämä oli yllättävän tehokas kiilloittaja). Viimeistelykiillotukseen lisäsin tipan fareclaa ja käytin samoten paperin taustaa hinkkauksessa. Katsotaan sitten kun kielet on paikoillaan että miten tämä homma onnistui.



Nauhojen hiomisen jälkeen putsasin otelaudan partakoneen terällä. Siitä sai kätevän siklin, jolla pyyhittiin otelauta puhtaaksi.


Putsaamisen jälkeen käsittelin ebenin tuommoisella Dunlopin otelaudanputsaus aineen, jota sattui löytymään kaapista. Ylimääräinen aine pyyhitään pinnasta rätillä pois.



Viimeisenä sovitin Earvana satulan paikalleen viilaa ja talttaa apuna käyttäen. Siis otin muovia satulasta pois enkä puuta kaulasta ja liimasin sen sitten pikaliimalla paikoilleen. Otelauta ja lapa kannattaisi suojata liimauksen ajaksi jollain teipillä, hoksasin sen vasta jälkikäteen. No roiskeet pitää sitten putsata jotenkin, vaikka hiomalla.




Nyt ei muuta kun elektroniikkahommat loppuun, kielet paikoilleen ja katsotaan että mitä tuli tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti