torstai 12. huhtikuuta 2012

Kiillotusta

Aloitin eilen kitaran kiillottamisella. Tämä osoittautuikin töiseväksi hommaksi, koska pintalakka on niin kovaa, mutta eipä kulu niin helposti puhki.

Mutta ensiksi pinnasta piti hioa epätasaisuudet  pois vesihiomapaperilla. Olin liottanut 1000, sekä 1500 paperia vedessä yön yli ja aloitin mataksi hiomisen tonnisella. Sitten hion 1000:n jäljet pois 1500:lla.





Apuna hiomisessa käytin kumiklossia. Samalla lähti mahdolliset valumajäljet pois ja sitten kiillotuksen jälkeen hiontaa voi vielä jatkaa jos näyttää että valumat peilaavat liikaa. Kuivalla paperilla ei saa hioa.

Hiontojen jälkeen kiillotin kitaraa epäkeskohiomakoneeseen kiinnitetyllä vaahtokumityynyllä (kasteltu vedellä) ja siihen Fareclan G3. Näitten karkeusasteet menee silleen että G6 on karkeinta, sitten G3 hienompaa ja G10 kaikkein hienointa. Näitä kaikkia voisi käyttää, mutta päädyin G3:n.


 
Hiomakoneen kierrokset säädin minimille, jottei kone hio liian voimakkaasti. Sienen pitää olla kostea ja hiomatahnaa tyynyssä.

Tässä hommassa vierähti pari kolme tuntia ja vielä jäi kiillotettavaa. Taidan lopullisen kiillotuksen tehdä sitten vanhalla t-paidalla tai jollain vastaavalla. Välillä hioskelin myös tuollaisella käsisienellä, joka ei osoittautunut kovin tehokkaaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti