tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pintalakka

No niin, sain viimein vedettyä kitaraan pintalakat. Tässä käytettiin siis Permacron akryylilakkaa, jota saa automaaliliikkeestä. Tässä riitti 0.3l purkki.




Seoksena käytin tuota 2:1, eli mittakippoon (jotka tuli mukana) A:n asti lakkaa, siihen lisätään kovete B:n asti ja ohennetta C:n asti (ehkä hivenen reilummasti tämä ei ole niin tarkkaa). Ohenne on vain sitä varten että lakka tulee ruistkusta ulos.

Huomasimme että ruiskussa oli kaikenlaisia roskia (kyseessä koulun ruisku), joten kunnon pesu oli tarpeen. Samalla tuumattiin että lakkaseos kannattaa suodattaa kahvinsuotimella, jotta tulee hyvä tulos.



Itse lakkaus oli aika helppi homma, vanhalla periaatteella runko ensin ja sitten kaula. Rungosta lakkasin reunat ensin, sitten takustan ja kannen. Tein tälläisiä lakkauskierroksia kolme. Kertojen välillä ripustin kitaran kuivumaan reiluksi vartiksi, kokeilin aina että pinnasta tulee tarramainen.



Rungon jälkeen tein samat operaatiot kaulalle (vaati muuten välillä suuttimen kääntöä että viuhka kääntyy  kaulaa laketessa ja ruiskua voi pitää pystössä).


Vaikutti että lakkaus onnistui ihan hyvin, kannestakin tuli kiiltävä. Eikä pahoja valumia tullut.


Kitaran siirto kotia ei tullut kyseeseenkään, koska pintaan tarttuu heti jäljet. Joten siirrin kitaran kuivumaan koulun tiloihin mikkimontusta ja potikkakolosta kiinnipitäen. Haen sitten seuraavana päivänä pois.

Seuraavana olisi sitten vuorossa lakan vesihiomapaperilla (1000:lla veden kanssa) ja sitten kiilloitus (kun on kuivanut muutaman päivän).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti