torstai 3. toukokuuta 2012

Jammailua yhdellä kielellä

No niin, sain lainaksi Wellerin kolvin ja ajattelin tehdä nuo aikaisemmat kolvaukset uusiksi (en ollut niihin tyytyväinen ensinkään). Kyllähän tuolla hommat onnistui huomattavasti joutusammin ja juotoksista tuli laadukkaampia. Samalla ajattelin korvata erkkariviritykset kutistesukalla.

Ensiksi syvennin vielä hieman mikrofonikytkimen reikää muutamalla millillä. En uskaltanut käyttää koneporaa, vaan tein syventämisen käsiporalla ja tapinreikäterällä.


Olin yllättynyt itsekkin miten hyvin tuo toimi. nyt potikan vipukin toimii kunnolla.

Seuraavana korjasin kytkimen liitokset ja asensin sen paikalleen. Sekä samalla fiksailin kolojen kuparimaadoituksia, en tiedä tarvisko niitä oikeasti mutta onpahan nyt semmoset.





Korjasin vielä plukin liitokset ja laitoin sinnekin kutistesukan. Tämä muuten kutistuu mukavasti sytkärillä lämmittämällä.





Sitten ajattelin kokeilla kytkennän tekoa tuollaisen ohjeen mukaan, taikka kahta soveltamalla.


Eli tässä olisi push/pull volume potikat molemmille mikrofoneille ja normaalit tonet. Melko hässäkkä tästä syntyikin. Johtoja tuli sinne tänne ja pää meinasi mennä sekaisin. Varsinkin ongelmia tuotti pähkäillä että mikä piuha sitten vedetään tone potikoille ja mihin väliin konkka laitetaan. Sovelsin sitten loppupeleissä Di Marzion sivuilta löytämääni kytkentää ja tätä mikkitoimittajan kytkentää keskenään.




Kuitenkin tuloksena oli että iltamyöhään sain ensimmäiset äänet pihalle, tosin tonet ei toimineet kunnolla.
Kytkin pelasi, molemmat mikit pelasivat ja coil split toimi. Kyseessä on varmaan jokin maadoitusongelma, jonka takia potikat ei pelaa. Vetelin maadoitukset karkeasti yhteen kun kello läheni yhtä yöllä, jotta pääsin testaamaan. Laitoin yhden kielen paikoilleen ja soittelin sillä sitten tovin :) että kyllä se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti