lauantai 19. toukokuuta 2012

Soittokunnossa

Sieltähän se häiriönlähde löytyi, olin juottanut jakissa maajohdon ja kuuman johdon ristiin, eli mikkien signaalit meni maahan ja päinvastoin. No sellaista sattuu.

Pistin kitaraan kielet paikoilleen ja säädin kaulan suht suoraan, eli kun kaularautaa kiristää (myötäpäivään) niin kaula suorenee.


Sitten säädetään kielten korkeus kohilleen tallapalan korkeutta säätelemällä.



Kun nämä on kohillaan niin voi kokeilla intonaation säätöä. Sehän menee niin että ensin viritetään kitara normaalisti, sitten otetaan huiluääni kahenneltatoista nauhalta ja verrataan sitä alaspainettuun kahennetoista nauhan ääneen viritysmittarilla. Ne siis pitäisi olla samat.






Ruuvia pyörittelemällä intonaation saa kohdalleen, jos siis kitara on onnistunut. Tuosta tallapalasta en osaa vielä sanoa että kannattaisiko se kääntää toiste päin, mutta olkoon nyt näin.


Siinäpä se alkaa sitten olla, säätöjä voi sitten haeskella kohilleen ajan kanssa. Mutta ei kun testaamaan. Kitaraa videolla soittaa ystäväni Mika ja ääni tulee tuosta trankusta.


Täytyy tunnustaa että olen minä tuolla kans parit reenit jo soittanut ja tänään olisi jo kitaran eka keikka. Siitä tuli ihan hyvä soitin, itselle sopiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti