tiistai 7. helmikuuta 2012

Potikoiden läpiviennit

Tällä kertaa oli tarkoitus porata potikoiden läpiviennit sekä kytkimen läpivienti. Ja jos jää aikaa niin ajattelin liimata kaulan runkoon.

Kuitenkin ennen noita juttuja oli viikonloppuna kotona hionut rungosta vielä muutaman kolon pois, jotka oli tulleet kurssin höyläpenkkiin isketyistä nauloista (revin muuten ne pois). Samalla levittelin vielä mahonkipakkelia tarvittaviin kohtiin.

Nämä pakkelit sitten taas hiottiin pois. Samalla hioin otelaudan reunanauhat tasaiseksi, koska siinä oli naarmuja ja sitten ne merkit olivat koholla. Käytin tähän kalikkaa, jossa oli 320:n hiekkapaperi.




Mutta sitten kurssilla koitin arpoa potikoiden paikkaa, jotta ne osuisivat päältä potikkakoloon ja tulisivat sitten jotensakin siistiin malliin. Aikani tätä pyörittelin ja päätin sitten painaa piikillä sabluunan läpi merkit kanteen. Sabluunaan oli merkattu potikkakolot ja toivoin että ne osuisivat kohdilleen.


Aika hyvin ne sitten passasivat ja porasin seuraavaksi pienellä poralla sekä Dremelillä ohjuri reiät.




Näitten vaiheitten jälkeen porasin varsinaiset reiät 10mm poralla kannen läpi kytkimille ja potikoille.


Kytkimen läpivienti aiheutti kuitenkin harmaita hiuksia, koska se malliltaan olisi vaatinut ohemman kannen ja tämän seurauksena kantta piti ohentaa sisäpuolelta milli milliltä.


Nyt kuitenkin teoriassa kytkin pitäisi saada kiinni kanteen. Jouduin tosin vielä isontamaan läpivientiä 12mm, koska kytkin on halkaisijaltaan 12,66mm (Jenkkímitoitettu) ja loput potää sitten viilata tai hioa.


Yllättävän hidasta hommaa taas, mutta siinä ne reiät nyt on.



Aikaa jäi alle puoli tuntia, joten kokeilin kaulan liimausta. Mutta kiire siinä tuli ja sitten kaula ei istunut oikein hyvin kohilleen, ilmeisesti liima löi hanttiin. Joten päädyin poistamaan kaulan ja pyyhkimään liimat pois. Sovitan kaulaa runkoon vielä vähän ja liimaan sen myöhemmin uudelleen ajan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti