tiistai 14. helmikuuta 2012

Kaula kiinni, vihdoinkin!

Tällä kertaa pääsin viimein liimaamaan kaulaa kiinni. On sitä jo odotettukkin hartaasti.

Ennen liimausta piti kuitenkin tehdä pari juttua... Aluksi koputtelin muutamia nauhoja paremmin nyt kun kaula oli vielä irti. Puristin nauhan pään ruuvipuristimella kiinni toisesta reunasta ja naputtelin vasaralla messinkitamppia käyttäen nauhan toisesta reunasta. Messinkitamppi ei tee juuri jälkeä nauhoihin ja siinä voi käyttää kohtuullisesti voimaa.



Seuraavaksi jouduin syventämään vielä potikkakoloja, sekä kytkin koloa. Tämä meni samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Jyrsin nyt koloja reilusti syvennäksi.




Seuraavaksi pääsin kaulan liimaukseen. Ensiksi testasin liimausalustan. Tällä kertaa laitoin puristimen kiinni höyläpenkkiin, jotta sain käsiä vapaaksi kaulan sovitukseen. Tämä helpottikin kovasti. Vanhat liimat olin rapannut pois aikaisemmin ja nyt oli tärkeätä kostuttaa puupinnat kunnolla jotta liima imeytyy paremmin.
Eipä siinä sitten muuta ollut kun Titebondit kaulaan (liitoskohtiin) ja tälläämään kaulaa puristuksiin. Liimaa tuli todella reippaasti, sitä sai olla putsaamassa pois aika tavalla.



Tuossa riitti yksi puristin ja tällä kertaa liima ei ponnistanut rakoa liitokseen. Annoin kaulan olla puristuksissa reilun tunnin, vaikka puoli tuntiakin riittäisi. Tosin kaulaa ei saa missään nimessä rasittaa tunteihin. Lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti