tiistai 5. lokakuuta 2010

Edistystä havaittavissa

Aloittelin tänään kaulan palojen liimaamisella. Kaula sai kuivata rauhassa pari tuntia, jona aikana työstin kitaran runkoa.

Liimausurakka alkoi perinteisesti kaulan esikasaamisella puristimiin, jotta kaikki on valmiina ja strategia suunniteltuna liimaustilanteessa.
                                
Esikasaus


Levitin liimat reunimmaisiin kappaleihin ja kiristelin puristimia keskeltä reunoille päin, jottei jäisi turhia jännityksiä kaulaan.
Liimattu kaula
Tiukka on sauma
Liimauksen jälkeen leikkasin kannen, sekä runkomahongin toiset päät samalle tasalle ja ajoin tasohöylällä rungon kannen lähelle 16mm. Tässä meinasi tulla  kuoppia kanteen, joita jouduin sitten paikkailemaan varovaisella höyläyksellä. Onneksi siitä vielä selvisi säikähdyksellä. Höyläsin myös runkoa millin ohuemmaksi. Koko rungon paksuudeksi tuli nyt noin 61,5mm (Les Paulin kokonaispaksuus on 61mm), eli vähän jäi vielä työvaraa.


No siinä höyläyksessä katosi samalla puuhun piirretty runkolinjaus, eli se oli tehtävä uudelleen. Seuraavaksi pääsinkin sahaamaan kitaran muotoa vannesahalla. Tein tiukkoihin mutkiin muutaman apuleikkauksen ja ei muuta kuin saha laulamaan.
Siinä on sitten karkea, mutta leikattu runko. Piirros pitäisi olla näkyvillä, ainakin suurimmaksi osaksi.

Aikaa jäi vielä vähän, joten aloitin muotojen hiomista. En kuitenkaan saanut hommaa ihan valmiiksi asti.



Siinä on sitten konkreettiset illan tulokset, liimattu kaula-aihio ja muotoleikattu runko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti