tiistai 28. syyskuuta 2010

Ei se vieläkään näytä kitaralta...

Tiistai tuli taas ja pääsin projektin kimppuun. Aloitin kannen liimauksella runkoon, koska siinä menisi noin tunnin verran liiman kuivumisessa ja sinä aikana voisi työstää kaulapuuta.

Homma alkoi sillä että mittailin kannen suhteessa runkoon kohilleen ja laitoin kannen puristimilla kiinni.


Tätä ennen olin kuitenkin porannut 4 ohjuritappia runkopuun ja kannen kulmiin, jotta liimauksessa palaset pysyvät kohillaan.


Sitten ei muuta kuin liima runkoon, sekä kostealla pyyhitty vaahterankansi paikoilleen ja rivakasti puristimet paikoilleen. Kiristäminen aloitetaan keskeltä, jotta kansi ei jää kuprulle.








Kuivaminen kestäisi reilun tunnin, joten ei kun kaulan kimppuun. Kaulalankku höylättiin ensin kauttualtaan ja halkaistiin kahtia. Sitten toinen puolisko halkaistiin kolmeen osaan sirkkelillä ja sahauspinta höylättin. Puiden paksuus on noin 22x25mm.


Palaset liimataan myöhemmin yhteen liimakaulaksi, jotta kaulasta tulisi kestävämpi. Ja näköjään jäi sitten vielä sopiva kaulapuu tuleviin projekteihin.


Kolme tuntia on lyhyt aika, eli siinä kaikki mitä tällä kertaa sain aikaiseksi. Ensikerran tavoitteena olisi höylätä runko oikeaan paksuuteen, sahata muoto ja kenties liimata kaula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti