keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Pohjalakkaus suoritettu

No niin tällä kerralla oli luvassa lopullinen pohjalakkaus. Olin kotona hionut muutaman naarmun ja kolon pois, koska ne olisivat peilanneet pahasti sieltä lakan alta.

Ennen lakkausta ajattelin kuitenkin syventää mikkiaukkoja mikkien jalkojen kohdalta (parista paikkaa), koska tuli tilattua sellaiset mikit missä on vintage mallin pitemmät jalat. Näin jälkiviisaana voin sanoa että olis pitänyt ottaa lyhemmillä jaloilla. Mutta ei siinä mitään, siitä vaan lasettelin poralla kaulamikin kohtaan sopivat kolot ja dremelin hiomalaikalla leventelin johtouran kohdalta. Tallan kohdalta ei tarvitse syventää.


Ja siihenhän ne mikit sitten asettui. Mikrofonit on muuten Bare Knuckles The Mule mallin humbuggerit https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=humbuckers&sub=vintage&pickup=the_mule


Sitten itse lakkaukaukseen. Pyrin pohjalakkauksessa viiteen koko kierrokseen, tosin taisi tulla enemmänkin. Lakasin ensin rungon ja lapaviilun useaan kertaa. Tein tämän siksi että pystyin pitämään kaulasta kiinni runkoa lakatessa. Sitten lakkasin kaulan erikseen kitaran riippuessa.



Samalla lakkailin myös takustan peitelevyt.


Ilmeisesti suhuuttelin lakkaa liian kaukaa valumisen pelossa, koska pinnasta tuli rypyläinen. Korjasin tämän sitten lakkaamalla lähempää ja nyt siitä tuli ihan kohtuullinen.



Vein kitaran sitten kotia riippumaan yön yli ja lopputulos on tuollainen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti