keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Väriä pintaan

Nyt päästiin viimein värin pruutailuun, ensin tosin heitettiin vielä kerros pohjalakkaan tartunnan parantamiseksi. Aloitimme kannen sunburstin lakkaamisella ja värinä käytettiin erittäin voimakkaita teollisuusvärejä (näistä ei ole tarkempaa tietoa mitä ne on). Väreinä löytyi keltainen, ruskea ja punainen. Teimme pilttipurkkiin nitroselluloosalakka seokset ruskean keltaiselle ja voimakkaammalle ruskealle valmiiksi (tässä taisi olla tippa punaistakin). Väriä sitten lisättiin tarpeen mukaan.

Ensin levitettiin kerros keltaisinta väriä keskemmälle, eli tähän haettiin pikkuhiljaa sellainen haluttu pohjasävy. Sitten leviteltiin hivenen ruskeampaan väriä reunoja kohti ja sitten reunoille voimakkaampaa ruskeata. Tätä on vähän vaikea selittää, se pitää kokeilla. Väri suhuutetaan viistosti viuhkan reunalla jotta suurempi keskittymä tulee reunoille. Sitten ruiskun paineena taisi olla 2-3 bar ja suutin jotain 1.5 luokkaa, nämä päti kaikkiin lakkauksiin.




Pintaan vedettiin vielä kerros kirkasta lakkaa suojaksi.

Vedin vielä mahonki osoille hivenen ruskeamman pinnan. Meniköhän se nyt neljällä tipalla ruskeaa väriä sekoitettuna kirkkaaseen lakkaan. Tähän olisi myös kuulemma kannanut vetasta kirkas lakka pintaan, mutta ei se ole pakollista koska pinnassa käytetään akryyliä. Pääsi tohinassa sitten unohtumaan.




Tein myös noille takana oleville peitelevyille keltaruskean (taisi olla enemmistö ruskeaa ja vähän keltaseoksen jäännettä purkissa) värin, jonka suhautin niiden pintaan. Ja sitten kotia yön yli roikkumaan ja aamulla katsotaan lopputulos.

Ja tässä se sitten yön jäljiltä on.



Seuraavalla kerralla sitten levitetään Permacron akrlyylilakka pintaan, mutta sitä ennen pitää teipit poistaa ja väri rapata reunalistojen päältä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti