tiistai 12. huhtikuuta 2011

Uudelleen nauhoitus

Tilasin uudet nauhat korpi-instrumentsilta ja aloittelin Maanataina asentelemaan niitä paikoilleen. Asennuksen sain tänään valmiiksi. Ennen asennusta paikkasin otelaudan kolot eben-epoksi seoksella ja hioin liiat liimat pois radius klossilla.




Asennuksessa käytin tällä kertaa kovaa puupalikkaa vasaran alla ja se näytti toimivan hyvin (taisi olla pyökkiä). Ja sitten sitten ongelmia taisi aiheuttaa kotityöpöydänkannen liika joustavuus, koska nauhat menivät kohtuu helpoisti kurssilla paikalleen. Siellä alustana on höyläpenkki.


Nauhoituksesta tuli loppujen lopuksi ihan hyvä tai opettajan mielestä lähes täydellinen, no tulihan tuota harjoiteltua. Otelaudan murjomisetkaan ei jääneet näkyviin. Jos kaikki menee putkeen niin nauhoitus on kohtuu nopea homma, mutta jos ei niin....

Seuraavana ajattelin alkaa tekemään kaulan pyöristystä ja hioin sitä varten reunoilta liikoja pois nauhahiomakoneella. Tässä lähtee helposti liikaa, joten jätän vähän käsihionnalle.







Välissä työstin sivujuonteen (eli resonaattorin) kaulaliitosta taltalla ja sain loppujen lopuksi otettua siitä liikaa. Kaulasta tuli hiukan väljä, joten liimasin siihen lisää puuta ja jatkan työstöä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti