tiistai 5. huhtikuuta 2011

Sivujuonne

Niinhän siinä sitten kävi että nauhat eivät olleet sopivat kitaraan. Tai olisi ne väkivalloin saanut iskettyä pohjaan, mutta tämä ei välttämättä ole hyvä asia. Jouduin ottamaan ensimmäiset viisi pois ja tein samalla päätöksen että nappaan loputkin ja vaihdan nauhat Dunlopeiksi. Niiden pitäisi sopia paremmin uraan, ilmeisesti ne ovat vähän ohuemmat. Poistamiseen käytin papukaijapihtejä, tässä kyllä tulee pientä vahinkoa, kun en käyttänyt lämmittämistä. Pitää kai fiksailla ne sitten kuntoon. No tulipahan tämäkin nyt sitten harjoiteltua ja itse asiassa nauhat lähtivät yllättävä helposti pois.


Nauhojen poiston jälkeen oli aikaa sitten pienelle sivuprojektille. Ostin aikoinaan Fender resonaattorin made in China ja tässä pari kuukautta takaperin kaulaliitos repesi. Ajattelin koittaa korjata tämän kuntoon. Irroittelin kaulan varovasti taltalla ja liitoksesta paljastui varsinainen Kiinan pommi. Liitos oli jäänyt väljäksi ja sitä oli yritetty tilkitä jollain muovikitillä. Liimapintaa ei ollut juuri ollenkaan.



Ei muuta kuin kitit pois taltalla molemmista osapuolista ja suomalaista mäntyä kaulakappaleeseen. Kaulan voi sitten taltalla sovittaa paikoilleen.


Oikaisin kaulaliitoksen ja tein siihen reilun kokoiset palikat, jotka liimasin sitten kiilaamalla kaulan liitosta runkoon.

Pistelen tästä projektista tietoa tähän blokiin vaikka jänis kevennykseksi aina silloin tällöin. Ja onhan se hyvä osata tuollaistakin touhua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti