tiistai 22. helmikuuta 2011

Kaula saa muotonsa

Tänään oli ohjelmassa kaulan kaventaminen, jotta kaulaliitoksen sovittaminen olisi helpompi tehdä. Ensiksi siirsin mitat kaulan yläpuolelta alapuolelle ja piirsin myös puuttuvat profiilit lapaan. Mittojen kopioiminen oli varsin hidasta touhua, mutta parempi tässä on olla huolellinen.

Koitin ottaa turhaa puuta alapuolelta pois pienemmällä vannesahalla, koska lavan levennykset olivat tiellä isoa käytettäessä. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, kone oli liian tehoton.


Joten vaihtoehdoksi jäi käyttää isompaa sahaa ja poistaa korvista turhat "höröt". Raunan alla voi sitten käyttää listaa sahauksen aikana nostamaan kaulaa pöydästä.


Tämä toimi aika hyvin, vaikka oli tosin hieman hankalaa ja hidasta. Sivuprofiili olisi kannattanut leikata ennen lapalevikkeiden liimaamista.


Sitten olikin vuorossa kaulan kaventaminen ja lavan muotoilu. Siinä nyt ei ollut mitään erikoista, piti muistaa jättää viivat näkösälle.

Homma onnistui kohtuu hyvin. Tasoittelin vielä hieman leikkauspintoja hiomakoneessa.


Tässä on sitten lopputulos mallattuna runkoon. Se rupeaa jo näyttämään kitaralle.

Tämän jälkeen tarkoituksena olisi sovittaa kaula kiinni runkoon esim. taltan avulla. Mutta tätä en kerinnyt tekemään kurssilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti