tiistai 16. marraskuuta 2010

Toivoton Tiistai

Tällä kerralla oli tarkoitus tehdä uusi jigi ja jyrsiä sen avulla kaulan sekä mikkien kolot. Aikaa tuhraantui aika paljon neuvojan, sekä laitteiden vapautumista odotellessa. Eikä tällä kerralla ollut oikein suunniteltu vaihtoehtoista pläniä. No hädissäni sitten aloin höyläämään lapaa tasaiseksi ja sekin meinasi mennä pieleen. Käsihöylä repäisi vähän liikaa liitoksen kohdalta ja siihen tuli pieni monttu. Tämä siksi, koska mahonki on kovin pehmeä puu ja terä sattui tökkäämään taitokseen sopivasti. Olisi pitänyt höylätä pelkästään lavan päätä kohti. Tosin tästä taisi selvitä säikähdyksellä, koska kolo jää kutakuinkin kaulan ulkopuolelle kun muoto sahataan. Ja tuleehan siihen vielä reunanauha.


Aloin seuraavana työstää jigiä. Ensin porasin pois ylimääräistä puuta ennen laakeriterällä ajoa. Ja viimein kun sain jyrsimen käyttööni rupesin tekemään kaulakoloa. Tämä sujui hyvin, mutta mikkikolon jyrsinnässä tapahtui kämmi. Ilmeisesti laakeri pääsi hyppäämään aloituksessa ulos päällimmäisestä sapluunasta ja tekaisi opettajan jigiin  (sekä työstettävään) mutkan. Enkä tätä tietenkään kiireessä huomannut.



Nyt tarttee sitten uuden jyrsintäjigin mikrofoneille. No parempi mokata tuohon vaneriin kuin kitaran kanteen. Hanskat tipahti tältä kertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti