tiistai 23. marraskuuta 2010

Ja pölyksi se muuttui...

Tämä kerta aloitettiin positiivisemmalla asenteella ja varasuunnitelmalla, jos sattuu laitteille olemaan ruuhkaa. Tarkoitus oli työstää rungon kaulaliitoskolo, sekä mikkimontut ja vaihtoehtoisesti kaventaa kaula lähelle oikeaa mittaa.

Uutta mikki jigiä ei ollut saatavilla, joten aloin työstää sitä ensiksi resun mallin pohjalta. Tämä kuitenkin osoittautui turhauttavaksi ja aikaavieväksi hommaksi, joten lopulta luovuin siiitä. Sen sijaan aloin jyrsimään kaulaliitoksen koloa. Tämä olikin hyvä homma, koska työ osoittautuikin yllättävän hankalaksi.
Laakeriteriä piti vaihdella välillä pitempään ja loppu osa jyrsittiin ilman jigiä (erittäin kiikkerää. ja tarkkaa).
Ulkoistin tämän viimeisen kohdan, jotten pilaisi runkoa.



Aukon reunan loppu osa otettiin sitten taltalla ja viilalla. Siinä olisi jyrsin saattanut keikahtaa radikaalissa paikassa ja pilata kolon. Toivottavasti tästä tuli sitten tarpeeksi hyvä pohja.



Jyrsinnän välillä ehdin työstää otelautaa. Sahasin sen karkeaan muotoon ensin vannesahalla ja sitten hion nauhahiomakoneella. Tavoitteena olisi että otelaudan toinen pää on noin 40mm ja toinen 54mm. Tähän liimataan myöhemmin reunanauhat, joten lopullinen leveys on noin 43mm ja 57mm. Hiominen onnistui kohtuu hyvin, hieman pitää vielä kaventantaa käsin hiomalla.





Kurssille alkoi Joulutauko, homma jatkuu Tammikuun yhdestoista. Kunnian himoinen tavoite olisi saada tehtyä kotona reunanauhojen liimaaminen otelautaan, sekä otelautamerkkien jyrsintä ja liimaus. Ensin pitää kuitenkin syventää nauhauria 4mm asti. Nyt ne ovat liian matalat ja häviävät reunoilta kun radius hiotaan.
Ehkä yritän myös saada kitaran kanteen vähän muotoa, saas nyt nähdä mitä saa aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti