tiistai 17. tammikuuta 2012

Logon sahaus

Aloin tekemään kotona jonkinlaista logoa kitaraan helmiäisestä (MOP), koska muuten lapa on aika aution näköinen. Kitaran nimeksi päätin nyt sitten antaa Enes ;)

Suunnittelin ensin sellaisen sahaus alustan, katsoin mallia youtubesta, jossa sahaus olisi helpompi tehdä.


Ajatuksena oli tehdä joka kirjain erikseen ja jyrsiä niille sitten omat paikkansa, joten ei kun sahaamaan.


Aika hankala oli saada suoraa jälkeä. Kirjainten viimeistelyn tein sitten miniviilalla, mutta ei tuosta nyt kuitenkaan saa yhtä hyvää jälkeä kun koneellisesti tehtynä.




En ollut kuitenkaan tyytyväinen tähän ratkaisuun ja ajattelin kokeilla yhdestä simpukkapalasta sahattua logoa. Se olisi paljon helpompi upottaa lapaan.

Aloin työstää sellaista, ensin porasin metalliterällä n-kirjaimelle aukon. Tätä voi sitten muokata viilalla ja sitten aloin sahata logoa. Muotoilin kappaletta myös eri viiloilla, koska ne tuntuivat työstävän simpukkaa kohtuu hyvin.


Tulos oli sitten tälläinen. Minusta tästä tuli parempi, vaikkakin vaatii vielä viimeistelyä. Täytyy yrittää vielä ohentaa tuota kirjainosion alareunaa ja sitten viilailla vielä tarkemmin kirjainten reunoja. Ongelmana on tässä että MOP on aika haurasta, vaikkakin sen on 1,5 mm paksua, mutta murtuu helposti. Niin ja kallistahan tämä oli kans 50g maksoi rapiat 58e ja tässä meni muutama harjoittelukappale.




Sitten pitää vielä miettiä logon asemointia, eli laittaako sen vinoon vai suoraan. Saatanpa tehdä virittimien väliin vielä jonkin kuvion jos satun innostumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti