torstai 24. marraskuuta 2011

Virittimien reiät

Viime Tiistai olikin sitten viimeinen kerta ennen Tammikuuta, jolloin kurssi taas jatkuu. Tavoitteena oli saada sellaiset hommat tehtyä mihin tarvii isompia koneita ja sitten kotia jäisi hionnat yms. jobit. Yksi tälläinen homma on viritin reikien teko, mihin tarvitsee vakaata pylväsporakonetta.

Mutta sitä ennen muokkasin vähän kaulaa vielä uusiksi, koska sinne oli jäänyt ehkä hivenen liikaa puuta kaulaliitoksen kohdalle. Halusin reunanauhan näkyviin kaulan alapuolelta. Ei muuta kuin sahalla vähän liikoja pois ja sitten tarkkaan viilalla hioen ja kohtuu hyvä tuli. Pitää tehdä vielä vähän hiekkapaperihiontaa , mutta sen kerkeää.




Sitten ei muuta kuin virittimien reikien kimppuun. Painoin vain karkeasti sabluuna lapun läpi piikillä merkit mistä pitäisi porata, en mittonut noita sen kummemmin.



Porauksen aloitin 8mm puuporalla eben puolelta ja pistin rajoittimen siten että poran piikki tulee ihan vähäisen  läpi ja poraan sitten vastaavasti toiselta puolelta. Tein tämän siksi että pora ei repisi puuta.




Kun sain nämä 8mm reiät tehtyä, suurensin niitä samalla tyylillä 8,5mm metalliporalla (tämän kokoista puuporaa ei ollut saatavilla) ja virittimen holkit ovat noin 8,6mm. Reikiä pitää vielä kalvata hivenen isommaksi ennen virittimien asentamista. Mutta jätän sen sitten myöhemmälle.

Lopputuloksesta tuli hyvä ja sain kaiken tehtyä mitä suunnittelin. Tästä on hyvä jatkaa sitten kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti