keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Jyrsijät hommissa

Päätin eilen tehdä kitaran runkoon reunanauha urat molemmille puolin. Tämä oli vaihe jota olin jännittänyt, mutta lopputulos oli kohtuu hyvä. Aikaa se otti koko kolmetuntisen ja pelkona oli että sössin koko homman, joten tein homman hitaasti.

Päällyura jyrsittiin Dremeliin asennetulla spesiaali jyrsintäterällä. Jyrsintä piti ohjata tarkasti kitaran reunaa vasten ja painaa sormilla kantta vasten (kevyesti). Reunan pitää olla oikeassa muodossa ja suorassa kulmassa.  Tässä piti varoa myös ettei sormet joudu terään. Jyrsinnän leveys otettiin muovisen reunanauhan vahvuudesta ja syvyyttä kasvatettiin vähitellen. Tein jyrsinnän kolmessa osassa, jotta terä ei töki ja tee huonoa jälkeä. Niin ja sitten reunanauhaa pitää jättää kannen pinnasta hiven näkyville. Tämä jämä sitten siklataan pois.





Tältä jyrsintätulos näyttää parin kerran jälkeen. Ajoin tosiaan vielä kolmannen kerran tuon uran mahonkiin asti, jotta vaahteran ja mahongin sauma menee piiloon.




Rungon alaosan jyrsintä oli sitten nopea homma yläjyrsimellä tehtynä. Tässä käytettiin laakeriterää. Homma  meni hetkessä ja kerralla.




Eipä siinä sitten muuta kun vähän siistii terävällä taltalla ja liimaa reunanauhat paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti